19 Aralık 2007 Çarşamba

Kurtlar Vadisi Pusu

Kurtlar Vadisi Pusu


Bir dönem "Polat Alemdar'a özendim" ifadesi, mahkemelerdeki en önemli hafifletici nedenlerden biriydi. Kurtlar Vadisi'nin mafyayı ve kent terörünü özendirdiği iddialarının gündeme geldiği günlerde insanlar birbirini vuruyor, sonra da mahkemede hakime "Kurtlar Vadisi'nde gördüm, uyguladım" deyip, ceza indirimi diliyorlardı. Bu sezon Kurtlar Vadisi: Pusu'nun ağırlık merkezinde ise "Hırant Dink ve rahip cinayetlerinde derin devletin etkisi" yer aldı. Otoritenin derinlerinde yuvalanan bazı kontrol dışı mekanizmaların gençleri misyonerlik faaliyetlerine karşı nasıl örgütlediği de işlenen konular arasındaydı. 17 yaşındaki gencin beyni yıkanıyor ve "hedefin" üzerine gönderiliyordu. Bu arada kilise evler ve gizli misyonerlik faaliyetleri de gündeme getiriliyordu. Hatta geçen hafta ülkemizdeki Hıristiyan cemaatinin bazı ileri gelenleri, Kurtlar Vadisi'nin Hıristiyan vatandaşları hedef alan terörü özendirdiği gerekçesiyle diziyi protesto etmiş, bu haber de Sabah gazetesinde yer almıştı. Aradan bir hafta bile geçmeden İzmir'de bir rahip, 19 yaşındaki genç tarafından bıçaklanınca gözler bir kez daha Vadi'ye çevrildi. Çünkü genç, ilk ifadesinde Kurtlar Vadisi'nden esinlendiğini söylemişti. Şimdi yine spekülasyonların ardı arkası kesilmeyecek. Sorular birbirini kovalayacak: Dizinin özendirici etkisi var mı? Misyonerleri hedef gösterdiğinden söz edilebilir mi? Sanmıyorum. Olsa olsa, bazıları, hedeflerine ulaşmak için "Kurtlar Vadisi zamanlamasını" kullanıp, üzerlerine yine "televizyonun olumsuz psikolojik etkisini" zırh olarak kuşanmaya çalışıyorlardır. Bu sütunlarda sık sık Kurtlar Vadisi'nin "haberci" özelliğini vurguluyorum. Belli ki kazmayı bir kez daha hassas bir damara vurmuşlar. Bu ülkede yıllardır bir arada, kardeşçe yaşayan farklı din, dil ve kültüre sahip insanların barındığı alanlara mayın yerleştirmeye çalışanlar, zaman ayarlı mekanizma olarak bir televizyon dizisini kullanıyor olabilirler. Eskiden siyasi suikastları "meczuplara" işletirlerdi. Şimdi "TV meczubu" diye bir cins türetildi. Oyuna gelmeyelim.
Tiyatrodaki başarılı karakter canlandırmalarının yanı sıra Türk izleyicisinin aklına “Adnan Menderes’i canlandıran oyuncu” olarak kazınan Hüseyin Avni Danyal, Kurtlar Vadisi Pusu ’nun oyuncu kadrosunda… Hayranları onun fiziğini ve oyunculuğunu Al Pacino ve Robert De Niro gibi dünyaca ünlü aktörlere benzetiyor. Türk Tiyatrosunun son dönemdeki en iyi karakter oyuncularından biri olan Hüseyin Avni Danyal, 19 Nisan’da ilk bölümü yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu’da rol alacak.Danyal, Can Gürzap’ın canlandırdığı Davut Tataroğlu karakterinin iki sağ kolundan biri olan Yalçın Bulut karakterine hayat verecek. Kurtlar Vadisi Pusu ' da Tataroğlu ailesinin içinde büyüyen bıçkın bir koruma olan Yalçın Bulut, ailenin bütün kirli işlerini takip eden isim olacak. Kurtlar Vadisi Pusu' da yepyeni bir yüz oalcak!Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu olan 1962 doğumlu Hüzeyin Avni Danyal, Devlet Tiyatroları sanatçısı ve 2001 yılı Sanat Kurumu En İyi Erkek Oyuncu Ödülü sahibi. Hayranları onun fiziğini ve oyunculuğunu Al Pacino ve Robert De Niro gibi dünyaca ünlü aktörlere yakın buluyor.
İŞTE KURTLAR VADİSİ'NİN YENİ BARONU

Oyunculukta sadece performansıyla değil eğitimciliğiyle de gerçek bir usta olarak anılan Can Gürzap, Kurtlar Vadisi Pusu ’nun kadrosunda… Kurtlar Vadisi Pusu’nun dev oyuncu kadrosunun önemli İsimlerinden biri de usta oyuncu Can Gürzap. Gürzap, Kurtlar Vadisi Pusu’da, Tataroğlu ailesinin reisi Davut Tataroğlu karakterini canlandıracak. Tiyatro’ya Muhsin Ertuğrul’un teşviki ile başlayan ve Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nü 1968 yılında bitiren Gürzap, mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği bursla Londra Central School of Speech and Dramatic Art adlı tiyatro okulunda eğitimini sürdürdü. Türkiye'ye döndükten sonra (1970) Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde öğretmen, Devlet Tiyatrosu'nda da oyuncu ve yönetmen olarak çalışmaya başladı. 1978 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürlüğüne atandı. Aynı zamanda İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nün kuruluşunda yer aldı. Bu okulda üç yıl öğretmenlik yaptı. Tiyatro müdürlüğü görevi 1980 yılına kadar sürdü. 1983 yılında yeniden bu göreve atandı ve 1985 yılında ayrıldı. 1990 yılında doğru, güzel, etkileyici konuşma eğitimi veren ve oyuncu yetiştiren "Dialog" adlı okulu kurdu. Devlet Tiyatrolarında 40'a yakın oyunda yönetmen ve oyuncu olarak görev alan Gürzap, 1968 yılından bugüne kadar pek çok tv oyunu, dizisi, filminde ayrıca sinema filmlerinde oynadı.
VADİNİN İNCİ Sİ SEMA ŞİMŞEK
Türkiye’nin en iyi mankeni olarak anılan Sema Şimşek, Kurtlar Vadisi Pusu’da Can Gürzap’ın canlandırdığı Davut Tataroğlu’nun kızı İnci Yıldız karakteriyle ekrana gelecek. Best Model ünvanı sahibi olan ve Türkiye’nin en iyi mankeni ünvanını yıllardır kimseye kaptırmayan Sema Şimşek, çok sevdiği oyunculuğa ile devam edecek. Şimşek, Kurtlar Vadisi Pusu’da Can Gürzap’ın canlandırdığı Davut Tataroğlu kızı İnci Yıldız karakteriyle izleyicinin karşısına çıkacak. Seçtiği rollerde ve projelerde oldukça titiz davrandığını belirten Şimşek, “Mankenlikte de oyunculukta da aynı şeyler geçerli. İçinize sinen, sizi mutlu edecek, bir şeyler öğrenmenize yardımcı olacak projeleri seçmelisiniz. Kurtlar Vadisi başarısını ispatlamış bir dizi. Bu dizide oyunculuk konusunda usta olan çok sayıda isimle karşılıklı oynama fırsatı bulacağım için Kendimi şanslı sayıyorum” diye konuşuyor.
PUSLU VADİNİN AYDINLIK YÜZÜ
Kurtlar Vadisi Pusu ’da Polat Alemdar’ın yeni aşkı olacak Ahu Toros karakterini, Nefise Karatay canlandıracak. Babasının faili meçhul bir cinayete kurban gitmesiyle hayatı altüst olan ve aile şirketinin başına geçen Ahu Toros’un Polat Alemdar ile tanıştıktan sonra tamamen değişecek. Uzun zamandır röportajlarında Kurtlar Vadisi dizisinde rol almak istediğini dile getiren Karatay, başrolün kendisine verildiğini öğrendiği anı şöyle anlatıyor:“ Pana Film’in bir diğer projesi olan Hayat Kavgam’ın ilk bölümlerinde konuk oyuncu olarak yer aldım. Bir gün beni prodüksiyondan aradılar ve Kurtlar Vadisi’nin seti hakkında bilgi verdiler. Bir yanlışlık var, ben öteki dizideyim dedim. Israr ettiler, hayır dedim hata yapıyorsunuz, kapattım telefonu. Birkaç saat geçti yapımcılar arayıp haberi verdiler. Meğer doğruymuş, çok hızlı tempoda çalışan set ekibi yapımcılardan önce davranmış. Çok mutlu oldum. Bence bu kadar başarılı ve ses getiren Kurtlar Vadisi gibi bir yapımda bu kadar önemli bir rolü üstlenmek, bu meslekteki herkesin hayalidir, bana kısmet oldu.”
YEŞİLÇAMDAN KURTLAR VADİSİ PUSU YA
Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Tamer Yiğit, 186 filme imza attıktan sonra şimdi de Kurtlar Vadisi Pusu’da… Yiğit, kardeşini bir faili meçhul cinayete kurban veren Toros ailesinin reisini canlandıracak… Kurtlar Vadisi Pusu’nun dev oyuncu kadrosunun isimlerinden biri de, Yeşilçam’ın efsane isimlerinden Tamer Yiğit. Ses dergisinin 1962 yılında düzenlediği yarışmada birinci seçilerek Yeşilçam’a giren ve “Daima Kalbimdesin” filmiyle sinema kariyerine başlayan Yiğit, tam 186 filmde rol aldı. Kurtlar Vadisi Pusu’da Adana kökenli Toros ailesinin reislerinden Ali Selçuk Toros’u canlandıracak olan Tamer Yiğit, bu rolü, “Her starın oynamak isteyeceği bir karakter” diye nitelendiriyor. Kurtlar Vadisi’nin eski bölümlerini de dikkatle takip ettiğini belirten Yiğit, “Hiç bir yapım, Kurtlar Vadisi kadar beğeni toplamamış, merak ve ilgi uyandırmamıştır. Bu kadar ses getiren başka bir çalışma bence yok” diye konuşuyor. Artık sadece manevi haz alacağı projelere dahil olmayı kabul ettiğini ifade eden Yiğit, Kurtlar Vadisi Pusu’nun yakalayacağı başarıya katkıda bulunmaktan mutluluk duyacağını da sözlerine ekliyor.
KURTLAR VADİSİ PUSU DA BİR TİYATRO DUAYENİ
Tiyatroya adanmış bir ömür, onlarca ödül, uluslararası başarılar, genel müdürlük dahil Devlet Tiyatroları’nda 47 yıllık hizmet geçmişi… Devlet Sanatçısı Bozkurt Kuruç, yarım asırlık oyunculuk serüvenine şimdi de Kurtlar Vadisi Pusu ile devam ediyor... Devlet sanatçısı ve Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Bozkurt Kuruç, Kurtlar Vadisi Pusu’nun dev kadrosunda yer alan isimler arasında. Kuruç, 1960 yılında Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun oldu. Hemen aynı yıl, Devlet Tiyatroları sanatçısı olarak göreve başladı. 47 yıllık tiyatro hayatında, çok sayıda ödüle layık görüldü. 1962–1965 yılları arasında İngiltere'de rejisörlük eğitimi aldı.Daha sonra İngiltere, Almanya, Yunanistan, Fransa, Yugoslavya, Kıbrıs, Çin, ABD ve Sovyet Rusya'da incelemelerde bulundu, konferans ve seminerlere katıldı. 1987 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü, 1988 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü yapan Kuruç, 1989 yılında da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atandı. 1993 -1996 yılları arasında Radyo-Televizyon Yüksek Kurulu'nda üye olarak görev yaptı. 1999 yılında ABD'nin Chicago şehrinde Nazım Hikmet'in "Kuvayi Milliye Destanı" adlı eserini İngilizce olarak Amerikalı tiyatro oyuncuları ile sahneye koydu.Kurtlar Vadisi’ni mesleğe yıllarını vermiş bir oyuncu gözüyle, dikkatle takip ettiğini belirten Kuruç, Kurtlar Vadisi Pusu’da Hazarbeyoğlu ailesinin reisi Ahmet Kudret Hazarbeyoğlu karakterini canlandırıyor. Tiyatro, televizyon ve sinema yapımlarının temel görevinin kamuoyunu aydınlatmak olduğunun altını çizen Kuruç, “Burada görev, insanları eğlendirip mutlu ederken, bir yandan bazı gerçekleri de kamuoyunun gözü önüne sermektir. Bence Kurtlar Vadisi bu görevi layığıyla yerine getiriyor” diye konuşuyor.




Necati Şaşmaz


Nefise Karatay


Gürkan Uygun


Sönmez Atasoy


Kenan Çoban


Erhan Ufak


Erdem Ergüney


Kerem Fırtına


Emin Olcay


Serpil Tamur


Osman Wöber


Sema Öztürk


Neco Sema


Şimşek Hakkı


Zafer Algöz


Zeliha Çal


Hüseyin


Avni Danyal


Ragıp Savaş


Emre Karayel


Atsız Karaduman


Payidar Tüfekçioğlu


Volkan Özgömeç


Yılmaz Meydaneri


Edip Saner


Levent Beceren


Mustafa Dinç


Osman Albayrak


Volkan Ünal


Faruk Günuğur


Hakan Pişkin


Özgür Yüksel


Savaş Özdemir


Fatih Kaçan


Nevzat Yakışırboy


Yapım: Pana Film

Yapımcı: Raci Şaşmaz

Senaryo: Raci Şaşmaz – Bahadır Özdener – Cüneyt Aysan

Yönetmen: Sadullah Şentürk

Hiç yorum yok: