19 Aralık 2007 Çarşamba

Suç Dosyası

Suç Dosyası

Hergün basından takip ettiğimiz ve perde rkasını merak ettiğimiz adli vakaların emniyet teşkilatı, adli tıp ve criminoloji labratuarı üçgeninde nasıl çözüldüğüne dair gerçekçi ve sürükleyici bir yapım...Türkiye'de yaşanan adli düğümlerin nasıl çözüldüğünü tüm gerçekliğiyle yansıtan Suç Dosyası, polislerin ve adli dedektiflerin serüven dolu hayatlarını ekrana taşıyacak.


Gençler ölümle burun buruna gelmiştir


Yeni yeni sivrilmeye başlayan müzisyen Kerem, ağır bir uyuşturucu bağımlısıdır. Kız arkadaşı Ceyda ise bu batağın dışında kalmış ve Kerem’i kurtarmaya çalışmaktadır.
İki gencin şüpheli ölümleriyle başlayan hikâyede kahramanlarımız, soruşturma ilerledikçe, uyuşturucu batağında çırpınan gençlerin acıklı dramıyla karşılaşır. Bu iki gencin şüpheli ölümünü, narkotik şubeyle ortak hareket ederek çözmeye çalışan kahramanlarımız, uyuşturucu dünyasının aktörleri olan kullanıcıdan, torbacasına ve uyuşturucu baronlarına kadar uzanan bir serüvene dalarlar... Büyük bir miktarda uyuşturucunun bir baskında ele geçmesiyle, işin rengi değişir. Uyuşturucu baronlarının polislere gözdağı vermek ve intikam almak için, piyasaya saf eroin sürmeye kalkışmasıyla gençler ölümle burun buruna gelmiştir. Artık bir ölüm kalım mücadelesi başlamıştır. Saf eroinin tamamının gençlere ulaşmadan önce ele geçirilmesi ve tehlike altındaki, gençlerin kurtarılması için zamana karşı bir yarış başlar. Son anda malın tamamı ele geçirildiği gibi, uyuşturucu baronu da yakalanır.3 Yapım ve Senaryo- Avni Özgürel- TFT YAPIMYönetmen: Atıl İnaç


Nefes nefese bir takip


Suç Dosyası...Para karşılığı zengin erkeklerle birlikte olan Ayla’nın her kesimden tanınmış müşterileri vardır. Bu tanınmış çevreden daha fazla yararlanmak isteyen Ayla, aldığı parayla yetinmeyip, daha fazla kazanmak için başka bir yol daha bulmuştur.
Çantasına yerleştirdiği küçük bir kamerayla, bazı erkeklerle sevişmelerini gizlice kayda almaya ve bu ünlü isimlere şantaj yapmaya başlar. Ama son yaptığı şantaj geri teper ve bunu hayatıyla öder.Ayla’nın bir kiralik arabada düşürdüğü cep telefonu başka bir şehirden iş görüşmesi için gelen uyanık bir iş adami tarafindan bulununca her şey tepetaklak olur. Arkada birakılan delillerin temizlenmesi ve kasetin ele geçirilmesi çerçevesinde; işadamı, Ayla’nın patronu horoz ve Ayla’yı öldüren kiralik katil arasında, kıyasıya bir kaçma kovalamaca başlar.Diğer yandan komiser Samet önderliğindeki ekip bu garip üçgeni çözmek için, heyecan temposunu zirvede tutan, nefes nefese bir takibin içindedir.


Heyecan devam ediyor..


Suç Dosyası...İlk bölümün sonunda okulun önünde trafik kazası geçirip hastaneye kaldırılan musluk tamircisi Osman ameliyata alınır. Kaza sırasında elinde bulunan tamir çantası kriminolojide incelenmektedir…
Zeynep’in telefonunun yazılı olduğu kağıt ve eski tarihli bir gazete kupürü dikkatlerini çeker. Ayşe fotoğraftaki çocukların kimliğini araştırmak için haberde adı geçen ilkokula gider. Osman’ın Çiğdem’in cinayet zanlısı olma ihtimali üzerine araştırmalar tüm hızıyla sürerken; tenha bir sokakta ankesörlü bir telefondan bir taciz telefonuna tanıklık edilir. Hemen ardından aynı telefon Zeynep’e de gelir. Osman doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamaz.. Avukat Doğan bunun üzerine polisleri suçlayan bir tavırla Başkomiser Samet’in ofisine gider..O sırada Samet, adli tabip dostu Numan’la dertleşmektedir. Samet bu kızgın genç avukatın tepkisini algılamaya çalışırken, bıraktığı kartvizitin üzerindeki isim onu şaşırtır.. O isim dostu Numan’ın bir süredir görüşmediği oğludur..


FOX ekranlarında yepyeni bir dizisi başlıyor


Çiğdem okuldan çıkışta ilkokuldan onu tanıdığını söyleyen Osman ile karşılaşır ama Çiğdem ona yüz vermez. Çiğdem, okul çıkışı evine giderken her zaman kullandığı metruk inşaat yolunu kullanır. Aniden ağır bir saldırıya uğrar.
Emniyet amirliğinin her zamanki yoğunluğu sürmektedir. Engin, elinde 5. kattan atlayan ve arkalarında Biz buraya ait değiliz’ diye yazı bırakan gençlerle ilgili raporla, imza almak için Başkomiser Samet’ in odasına gider. Bu esnada emniyete gelen Çiğdem’in anne ve babası kızları için kayıp ihbarı verir ve emniyette araştırma başlar. Araştırmalar sonucu Çiğdem, saldırıya uğradığı metruk inşaatta bulunur. Adli tıpa getirilen kızın cesedini teşhis eden babası yıkılır.Çiğdem’in öldürüldüğü metruk inşaatta Mahmut’un arkadaşı Erol bir fahişe ile polisler tarafından yakalanır. Erol, Çiğdem’in katil zanlısı olarak sorgulanmak için karakola götürülür. Emniyet amiri Samet yakalanan zanlıyla ilgili bilgileri aldığı sırada, Ayşe Metin’le birlikte Çiğdem’in arkadaşlarını tekrar sorgulamak için okula gider. Ayşe ile Metin okuldan çıkarken çocuklara Osman’ı bir daha gördüklerinde onu yakalamalarını ve onlara haber vermelerini söyler. Okuldan ayrılmak üzere olan polis ekibi, okulun önünde çıkan kavga üzerine ne olduğunu anlamak için tam arabadan çıkacaklarken kaçmakta olan Osman yanlarından geçer ve acı bir fren sesi duyulur. Ambulansta olan Osman sürekli çantasını ve Çiğdemi sayıklar… Gece karanlığında Çiğdem’in öldürüldüğü metruk inşaata bir adamın yanında kadınla içeri girdiği görülür..



Oyuncular


Rasim Öztekin


Suavi Eren


Tura Kaftancioğlu


Ufuk Karali


Bülent Düzgünoğlu


Tarik Köksal


Yonca Oskay


Sanem Balci


Damla Canliarslan


Alican Kargin


Serkan Genç


Ceren Balta KAHVECİ


Yusuf Baltacı


Yapım ve Senaryo: Avni Özgürel

Yönetmen: Atıl İnaç

Hiç yorum yok: