19 Aralık 2007 Çarşamba

Kelebek Çıkmazı

Kelebek Çıkmazı

Ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar, müstabel kayınvalidesi Şükran Erdoğan'ın 'Elveda Sevgilim' adlı öyküsünden 'Kelebek Çıkmazı' isimli bir dizi yaptı. 70'li yıllarda bir anne ile üç kızkardeşin yaşadıklarını anlatan dizide Hümeyra başrolde..atv'nin yeni dizisi 'Kelebek Çıkmazı' gerek iddialı hikayesi, gerekse güçlü kadrosuyla sezona damga vuracak. Mustafa Altıoklar'ın müstakbel eşi Nehir Erdoğan'ın annesi Şükran Erdoğan'ın 'Elveda Sevgilim' isimli öyküsünden yola çıkılarak hazırlanan dizide, öyküyü Mustafa Altıoklar, Ömer Genç, Aytuna Tosunoğlu ve Şükran Erdoğan senaryolaştırdı. Başrollerinde Hümeyra, Ceren Şekerci Saltoğlu ve Pamela Spence'in yer aldığı dizi; 70'lerde bir anne ile üç kızkardeşin hayat mücadelesi ve kızların kafasını karıştıran çocukluk aşkları arasında yaşanan ilişkiyi anlatacak. Yapımcılığını Altıoklar Yapım'ın üstlendiği dizinin yönetmenliğini de Mustafa Altıoklar ve Tuba German yapacak. 'Kelebek Çıkmazı'nın çekimleri için Altıoklar; Beykoz'da bulunan Eski Sümerbank'ı yani Beykoz Ayakkabı Fabrikası'nın tamamını kiraladı. Fabrikanın alanını plato haline çeviren ünlü yönetmen çekimlerin tamamının bu alan içinde yapılacağını da belirtti.HÜMEYRA ÖDÜL...Dizide idealist bir doktor olan Esra karakterini genç oyuncu Ceren Şekerci Saltoğlu canlandırıyor. Oldukça iddialı bir işe başladıklarını söyleyen güzel oyuncu, dizideki en büyük heyecanının Hümeyra ile karşılıklı oynamak olduğunu söyledi: "Hümeyra Hanım'la çalışmak bizim için büyük şans. Bizi en çok rahatlatan olay bu oldu. Ondan bir şeyler alabilirsek bu bizim için en büyük ödüldür." Pamele Spence ise 'Kelebek Çıkmazı'nda evin en büyük kızı Lale'yi canlandırıyor. Rolüyle ilgili konuşan güzel oyuncu şöyle konuştu: "Üniversitede okuyan müzikle uğraşan, fakat bir yandan da devrimci hareketin içinde yer alan bir kız. Hatta hareketin liderlerinden biri. İnandıkları için çabalayan. Ayakları yere sağlam basan, biraz da yırtık bir kız..." 70'li yılları anlatan bir dönem dizisinde yer almanın çok hoş olduğunu söyleyen Pamela, dönem kıyafetlerini çok sevdiğini de belirtti. Spence, "Bu kıyafetlerin modası tam anlamıyla hiç geçmedi. Bu kıyafetlerin içinde olmak beni çok mutlu ediyor" dedi.FARKLI BİR İŞ! Dizinin yapımcısı ve yönetmeni Altıoklar izleyiciye duygusal anlar yatacaklarını belirterek heyecanını şu sözlerle anlattı: "Benim için çok farklı bir iş olacak. 1975'li yıllar çok yakından bildiğim bir dönem. Tam benim üniversite yıllarıma denk geliyor. Hayatımın kilometre taşlarının yaşandığı, sosyal, kültürel ve siyasal anlamda her türlü oluşumun olduğu bir dönem. İşte biz de bu dönemin içerinde bir hikayeyi anlatacağız. 'Kelebek Çıkmazı' kadrosuyla ve hikayesiyle izleyicide duygu efekti ve tortusu bırakacak bir öykü..."
Benim için bu dejavu!'Kelebek Çıkmazı'nda fabrikada çalışarak geçimini sağlamaya çalışan üç kız annesi Nilgün karakterini canlandıran Hümeyra, dizi hakkında şunları söyledi: "Dizi hem hüzünlü, hem kavga eden, hem de birlikte hareket eden dört kadının hikayesini anlatıyor. Ütopik bir öykü değil! İzleyici bu dizide kendinden çok şey bulacak. Biraz gündelik yaşama, biraz da politik tarafa kayacak. Ben o zamanları genç bir kız olarak gördüm. Bu dizi benim için biraz dejavu gibi..."SENARYO İYİHümeyra; 'Kelebek Çıkmazı'yla beraber 'Avrupa Yakası'da da oynamaya devam edeceğini belirterek şöyle konuştu: "Bu diziye evet' dedim. Çünkü sağlam bir senaryosu olan çok inandığım bir iş. Ayrıca Mustafa Altıoklar da varlığı bu işi kabul etmemdeki en önemli etkenlerden biri."
Dizide Arda Kural bir subayı canlandırıyor. Pamela Spence ise kumral saçıyla tamamen başka biri görünümünde...
Genç kadro iş başında'Kelebek Çıkmazı'nda evin en sorunlu ve kıskanç kızı Şeyda'yı güzel sunucu Melike Öcalan Suna canlandırıyor. Güzel oyuncu 'Kelebek Çıkmazı'nın hikayesiyle herkesin ilgisini çekeceğini söylüyor. Yakışıklı oyuncu Gökhan Mumcu ise Aras karakteriyle izleyicinin karşısına çıkıyor. Bu karakteri canlandırabilmek için bıyık bırakan oyuncu, çok sıkı bir dizinin ekranlara geldiğini söyledi. Mumcu "Çok etkileyici bir atmosferde çekimleri yapıyoruz. Ekranlara güzel ve sıkı bir iş geliyor" diyerek oldukça iddialı konuştu.



oyuncular


ceren şekerci


pamela spence


naz elmas


gökhan mumcu


deniz türkali


arda kural


yapımcı:altıoklar,mehmet altıoklar
yönetmen:muhtasafa altıoklar ve tuba german
senaryo:ömer genç ve aytuna tosunoğlu

Hiç yorum yok: