19 Aralık 2007 Çarşamba

Karanlıkta Koşanlar

Karanlıkta Koşanlar

Dizinin senaryosunu Uğur Yücel, Ahmet Ümit'in öyküsünün uyarlaması olarak yazmıştır. Konusu ise bir seri katilin işlediği cinayetler, bunu çözmeye çalışan emniyet ve çocukluktan beri arkadaş olan üç insanın bakışlarından hayatı anlatmalarıdır.
Dizinin ana karakterlerinden biri olan Nevzat (Uğur Yücel) yıllar önce işinde çok iyi olan ve sezgileriyle hareket etmeyi tercih eden bir komiserdir. Karısı Mualla (Naz Erayda) ile çocukluğunun geçtiği mahalleden tanışmaktadır ve birbirlerini o zamanlardan beri çok sevmektedirler. Ancak karısı Mualla dizinin ilk bölümünde tekrar harekete geçmiş olan seri katilin neden olduğu bir kaza geçirmiştir ve bu travma nedeniyle dünyayla olan iletişimini koparmıştır. Kocası Nevzat'la dahi konuşmamış, bu da Nevzat'ı alkol batağına sürüklemiştir. Yıllardan beri alkolün esiri olan ve mesleğinden uzak kalan Nevzat, katilin yeniden ortaya çıkması ve eylemlerine kaldığı yerden devam etmesi üzerine tekrar görevinin başına dönmesi ve bu cinayetleri çözmesi için çağrılır.
Dizinin diğer bir ana karakteri Ali (Haluk Bilginer) Nevzat'ın hem çocukluk hem de iş arkadaşıdır. Mesleğinde o da Nevzat kadar iyidir ancak Nevzat'tan farklı olarak o sezgilerini dinlemekten çok kanıtlar ve delillerle karar vermeyi tercih eden bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda bekar olan Ali'nin hayatında sayısız kadın vardır. Annesi Dürnev Hanım (Altan Karındaş) ise, deli dolu neşeli ve herkesin saygı duyduğu bir kadındır. Aynı zamanda hikayenin anlatıcısıdır.
Çocukken Kalamış'ta beraber büyüyen üç arkadaştır Nevzat, Ali ve Fikret. Fikret (Köksal Engür) sancılı bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Buna neden olan olay da annesinin çektiği sıkıntılara daha fazla dayanamayarak herkesin ve de oğlu Fikret'in gözleri önünde kendini yakmasıdır. Fikret, çocukluğundan beri Mualla'yı sevmektedir ancak Mualla'nın tercihi Nevzat'tan yana olmuştur ve Fikret de çaresiz bir başkasıyla evlenmiştir. Karısı Saime katilin ilk ortaya çıktığı dönemdeki kurbanlarından biridir ve bu olay Fİkret'i çok sarsmıştır. Diğer arkadaşları gibi polis olmamasına rağmen, Fikret de en az onlar kadar katilin yakalanmasını istemektedir. Maddi durumu oldukça elverişli olmasına rağmen Fikret koltuk değnekleri kullanarak yürüyebilmektedir ve bu rahatsızlığının tedavi ile geçme şansı yoktur.


oyuncular


Uğur Yücel

Haluk Bilginer


Altan Karındaş


Ergun Köknel


Devin Özgür Çınar


Parkan Özturan


Levend Yılmaz


Yiğit Özşener


Halil Kumova


Naz Erayda


Bülent İnal


Laçin Ceylan


Köksal Engür


Arif Akkaya


Hale Akınlı


Bedia Ener


Nazlı Altıntaş


Güzin Usta


Selma Kutluğ


Oba Kalkancı


Banu Fotocan


Uğur Demirpehlivan


Sinan Albayrak


Murat Akdağ


Yönetmen:Uğur Yücel
Senaryo Yazarı:Uğur Yücel,Ahmet Ümit

Müzik:Gramofon

Görüntü Yönetmeni:Colin Mounier

Cast Sorumlusu:Şehnaz Kalkancı

Genel Koordinatör:Evin Kalkancı

Işık Şefi:Nezir Yücel

İdari Yapımcı:Özlem Yurtsever

Kurgu:Onur Tan

Kurgu Asistanı:Kader Bayraktar

Yapım Asistanı:Çağrı Kalkancı,Beste Karsanbaş

Yardımcı Yönetmen:Hatice Memiş

Yönetmen Yardımcısı:Aslı Sağ

Hiç yorum yok: