18 Aralık 2007 Salı

Gönül Salıncağı

Gönül Salıncağı

Yönetmenliğini Şenol Sönmez'in yaptığı ve senaryosunu Ayşe Şule Bilgiç'in yazdığı dizide, dizinin başrol oyuncusu Bilgiç, iki tekerlekli demir atlara sevdalı Gönül adındaki tıp öğrencisini oynayacak.İşin en ilginç yanı ise Gönül Salıncağım'da Kıraç'ın, sevgilisi Ayşe'nin babasını canlandıracak olması. Kıraç, dizinin "flash back" olarak tanımlanan geri dönüş sahnelerinde zaman zaman "Gönül'ün babası" olarak görünecek.Gönül Salıncağım'da, küçük yaşta trafik kazasında babasını kaybeden ve fakir bir ailenin çocuğu olan Gönül'ün yaşadıkları anlatılıyor. Dizide Ayşe Şule Bilgiç ve Kıraç ile birlikte Umut Temizaş, Erdal Tosun ve Sinan Bengier de rol alıyor.Dizilere müzikleriyle güzellik katan Türk rock müziği sanatçısı Kıraç, bu kez müziğini de yaptığı 'Gönül Salıncağı' adlı dizide rol alıyor.
TRT 1'de, ekimde yayınlanacak dizide, çocukluk aşkına takılı kalmış bir genç kız, hayatta her şeye sahip ama mutsuz bir genç adam ve kendini ölüme terk etmiş bir köpeğin hikâyesi anlatılıyor. 'Gönül Salıncağı'nda Kıraç'a; Ayşe Şule Bilgiç, Pamela, Umut Temizaş ve Erdal Tosun eşlik ediyor. İddialı oyuncu kadrosuna sahip olan Gönül Salıncağı'nda, başrolde bir de köpek yer alıyor.Gerçek adı Pulsar Von Juliet olan Pulsar, hayattan vazgeçmiş bir köpeği oynuyor. Gönül Salıncağı'nın Hasköy'de çekilen bölümleri için, bir mahalle boşaltılıp yeniden yapıldı. Gecekondu sayılabilecek evlerdeki aileleri kaloriferli apartman dairelerine taşıyan yapımcı, boşaltılan evleri yeniden inşa ederek mahalleyi bir film platosuna dönüştürdü.
Ayşe Şule Bilgiç”in hem yazdığı hem de oyuncu olarak kamera karşısına geçtiği diziyi Şenol Sözmez yönetiyor. Müziklerinde Kıraç imzası bulunan “Gönül Salıncağı” nda sanatçı ayrıca Ayşe Şule Bilgiç’in babası rolünde…Dizide Umut Temizaş, Erdal Tosun, Ecem Uzun, Sinan Bengier, Nalan Yavuz, Serhat Özcan, Aybars Attilla, Müge Oruçkaptan, Devrim Parscan, Sibel Taşçıoğlu, Bülent Parlak ve Nur Fettahoğlu adlı oyuncular rol alıyorlar… Genç yaşta dul kalmış hayat dolu bir mahalle falcısı olarak kamera karşısına geçen Rock sanatçısı Pamela ve otoriter bir baba karakteriyle İskender Doğan dizinin sürpriz isimlerinden…

GÖNÜL ÖZTAN (AYŞE ŞULE BİLGİÇ)

26 yaşında. Tıp fakültesi son sınıf öğrencisi. Hastanede ‘intern’ olarak eğitimine devam ediyor. Zor koşullarda okumuş ve babasız büyümüş bir kız. Annesi Gülsen ve kız kardeşi Cansu ile birlikte yaşamaktadır. Güçlü ve ayakları yere basan biri. Babasının ölümünden sonra henüz çok küçükken ailesinin sorumluluğunu omuzlarına almış. Bu nedenle de kendisi için değil daha çok onlar için yaşamıştır. Gücünün yettiği, becerebildiği her işi yapmıştır bugüne kadar.Gönül , babası ölürken ailesine bakacağına söz vermiş ve bu sorumluluğu bir hayli ciddiye almıştır. Çok güçlü bir otokontrol geliştirmiş ve yaşının getirdiği her şeyden uzak yaşamayı tercih etmiştir. Kendini hiç bir zaman kadın gibi görmemiş, çocukken bile erkek çocuğu gibi yetişmiştir. Bu Gönül’ün geliştirdiği bir savunma meknizmasıdır aslında. Ona göre ancak bu şekilde güçlü kalmayı başarabilmiştir. Oysa kızıl saçlı, ela gözlü ve çok güzel bir kızdır. Ama güzelliği onun umrunda bile değildir.Gönül’ün kız arkadaşlarıyla arası hiç bir zaman çok iyi olmamıştır. O daha çok erkek arkadaşlarıyla serserilik yapmayı sevmiştir. Evcilik oynamak, makyaj yapmak, güzel giyinmek ilgisini çekmemiştir hiç. Hiç etek giymemiş ve bir topuklu ayakkabısı olmamıştır örneğin. Kısa bir süre sonra da köpeği Pulsar’la tanışacak ve hayatına yeni bir heycan yeni bir soluk katılacaktır.Gönül’ün iki büyük takıntısı vardır. Biri motorlar diğeri ise çocukkenki platonik aşkı Murat. Murat bu sevdadan hiç haberdar olmamıştır. Gönül o günden bu yana bir daha Murat’ı görememiş, hiç bir haber alamamıştır. Fakat Gönül ne Murat’ı ne de mavi bisikleti unutabilmiştir.


ASLI (PAMELA)

Aslı mahallede tek başına yaşayan, genç ve güzel bir kadındır. Çok küçük yaşta kaçarak evlendiği kocasını, evlendikten 2 yıl sonra askerde şehit vermiştir. Genç yaşta yalnız kalan kadını ailesi evden kaçtığı için geri kabul etmemiş, Aslı da bu mahallede, kendi gibi başına hayatın garip şeyler getirdiği insanlarla yumak olmuş yaşamaktadır. Başına tüm bu gelenlere rağmen neşesinden, hayat enerjisinden bir şey kaybetmeyen Aslı baktığı fallarla mahallede nam salmıştır. İyilik sever, güzel giyinmeyi seven ama bunu yaparken çoğu kez rüküş olan Aslı, Gönül, Gülsen ve Nazlı’nın adeta ailesinden gibidir.


Oyuncular


Ayşe Şule Bilgiç


Umut Temizaş


Erdal Tosun


Ecem Uzun


Sinan Bengier


Nalan Yavuz


Serhat Özcan


Aybars Attilla


Müge Oruçkaptan


Devrim Parscan


Sibel Taşçıoğlu


Bülent Parlak


Cömert Pehlivan

Hiç yorum yok: