18 Aralık 2007 Salı

Çocuklar Duymasın

Çocuklar Duymasın


Tamer Karadağlı (Haluk) ile Pınar Altuğ’un (Meltem), başrolleri çocuk yıldızlar Furkan Kızılay (Havuç Emre) ve Ayşecan Tatari (Duygu) ile paylaştığı “Çocuklar Duymasın” eğlenceli maceralarıyla sizleri bir kez daha kahkahaya davet ediyor.Aralarındaki büyük aşkı bastıran ve her ne kadar kentli gözükseler de aslında feodal bir koca ile kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir iş kadınının çocuklarına belli etmeden oynadıkları sahte bir mutluluk oyununu işleyen Çocuklar Duymasın, ilginç karekterlerle renkleniyor. Emeklilik bunalımı yaşayan Kemal bey (Ferdi Akarnur), Meltem’in annesi Müzeyyen Hanım (Ayşen Tekin), Haluk’un “light erkek” olarak tanımladığı iş arkadaşı Selami (Özgür Ozan), yine Haluk tarafından “Dominant Teyze” olarak adlandırılan Gönül (Zeyno Günenç), kadın düşkünü bir tip olan Haluk’un patronu İsmail (Süleyman Yağcı), İsmail’in cinsel tacizlerine maruz kalan sekreter Yasemin (Meriç Acemi), Pazarlama Müdürü Engin (Vatan Şaşmaz), Haluk’un patronu Mary Hanım (Demet Tuncel) ve şirketin çaycısı (Alpaslan Özmol) dizinin diğer karakterlerini oluşturuyor.Yapımcılığını Süleyman Nebioğlu’nun, yönetmenliğini Raşit Çelikezer’in yaptığı Çocuklar Duymasın'ın senaryosu Birol Güven’in imzasını taşıyor. "Çocuklar Duymasın", Mint(MADE IN TURKEY) adlı produksiyon şirketinin hazırlamış olduğu bir dizidir. Produksyon'ın dışında aynı zamanda da yazarı da olan Birol Güven'in başka dizileri de var.
Çocuklar Duymasın TGRT adlı tv kanalıda 13 bölüm yayınlandı ve o sırada ATV tarafından keşfedildi. ATV'deki bölümleri reyting rekorlarını altüst etti ve bu kanalda 2 sezon yayınlandı. Ardından STAR TV'ye transfer oldu ve bu sezonun ortasında dizinin harika gidişatı başrol oyuncularından biri olan Pınar Altuğ'un ayrılmasıyla birden bozuldu. Ayrılma sebebi ise dizi yazarının "Bu bir aile dizisi olduğundan oyuncularımızın özel yaşamındaki olumsuz bir gelişme, diziyi olumsuz yönde etkileyeceğinden o oyuncunun ayrılması en uygun davranış olacaktır" demiş olması, ve gazetecilerin bu olayı gündeme getirmeleri oldu. Senaryoda bu durum Amerika'ya iş seyahatine gidiyormuş gibi gösterildi.
Birkaç hafta sonra yerini "Zeynep Tokuş" devraldı, fakat sezon sonunda Pınar Altuğ'un başına gelen olayın bir benzeri diğer baş rol oyuncusu "Tamer Karadağlı"'ya o sezonun sonunda olunca yeni sezona dizi yeni bir isimle, yani Çocuklar Ne Olacak olarak başladı. Dizinin konusu da doğal olarak değişti. Yeni konuda hem Meltem(anne), hem de Haluk(baba) Amerika'ya iş seyahati için beraber gittiler ve çocuklar da dedeleri Emekli Müsteşar Kemal (Ferdi Akarnur)'le kalmaya başladılar. Bu bölümlere de aynı zamanda Haluk'un en yakın arkadaşı Selami (Özgür Ozan)'nin çocuğunu büyütmedeki titizliğine tanık olduk. Diziye onların komşuları (Mesut Akusta ve Seray Sever) katıldı.

Hiç yorum yok: